prima postare

Nu sunt obisnuit sa postez frecvent pe blog. Mi-am deschis aceasta pagina publicului deoarece imi place sa imi exprim liber punctul de vedere si as dori sa comunic cu alti „internauti”. O sa va tin la curent cu evenimente publice la care voi participa, cat si luari de pozitie din domeniul care mi-a marcat toata viata: cercetarea istorica. Va astept la un dialog deschis si civilizat si mai ales la ascutirea simtului critic, o adevarata „vesta de salvare” in vremurile tumultuoase in care traim.

Sa incepem!

Reclame

3 gânduri despre „prima postare

  1. O simpla intrebare (nu la subiect, dar adresata unuia care cu siguranta poate sa-mi raspunda..) De ce se vrea pierderea identitatii neamului romanesc, pierderea culturii si a traditiilor. De ce suntem impinsi sa ne vindem tara marelui jandarm si nu numai???

    Multumesc anticipat

    • Nicolae Iorga sunsţineq că istoria se repetă, cu alţi oameni şi în alte timpuri. În primii 15-20 de ani ai regimului comunist din România, românii erau îngrijoraţi că îşi vor pierde identitatea naţională şi că vor fi sovietizaţi. Nu a fost aşa. În ultimii 2o de ani ai regimului comunist, prin politica de promovare a interesului naţional, chiar şi împotriva Kremlinului sovietic, românii au reuşit să-şi conserve tradiţiile, cultura şi identitatea naţională. Prin urmare, după primi 20 de ani de regim democratic, avem, al fel, senzaţia că ne dizolvăm printre marile naţiuni ale Europei. După ce vom conştientiza acest lucru, vom reuşi în următorii 2o-30 de ani să promovăm politici de păstrare a identităţii naţionale? Istoria ne spune că da. Dar cred că ar fi bine să nu ne amăgim cu acest lucru.Doar un singur exemplu care ne dă speranţe şi ne determină să fim optimişti. Un tânăr, de 20 de ani, din Timişoara a reuşit mai deunăzi să sparcă serverele unor instituţii de forţă ale SUA. Deci poporul român continuă să nască genii. Iar un astfel de popor merită să trăiască.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s